Presse


"Klassisk folkelighet"
....."The last Rose er en nydelig samling sanger signert ulike komponister og epoker. Det lette, slanke uttrykk som ligger i disse bearbeidelsene av folkekultur, passer Tandbergs sopran meget godt.....Tandbergs diksjon og forståelse for språk og fonetikk er sjelden. Sansen for "Bel Canto" likedan.... En lettlikt og morsom samling sanger, utført meget anstendig."
Drammens Tidende 1999, anmeldelse ved Martin Haug
.

"Klassisk gaveplate"
"Elisabeth Tandberg synger uttrykksfullt, uanstrengt og med fast og fin stemme. Dypere musikalsk er hun også..... Er man glad i klassisk sang, er denne CD-en fin å gi bort som gave."
Fremtiden 15. desember 1999, anmeldt av Terje Fredriksen.

"Klassiske folkesanger"
"Hvorfor skal man gå til anskaffelse av nettopp denne platen? Fordi man rett og slett blir i godt humør av å lytte til flotte tolkninger av herlig musikk. Elisabeth Tandberg har en varm stemme som kler sangene på en fortreffelig måte.... Tandbergs musikkformidling er lekende. Hun synger uanstrengt og resultatet av møtet med musikken og kunstnerne er et lett sinn og man får simpelthen lyst til å høre mer!"
Indre Smaalenenes avis 1999, anmeldt av Trond Erikson.

"Sopran-suksess i Aulaen"
"At interessen for romansens edle kunst er voksende, antyder den gode oppslutningen om Elisabeth Tandberg Capellos og Robert Levins Aula-konsert i tirsdag. Også de fine prestasjonene var egne til å anspore denne interessen. Elisabeth Tandberg Capello har en særpreget, vakker stemme. ..... Hun satte punktum - eller snarere utropstegn - for sin usedvanlig vellykkede konsert med en elegant Ravel-tolkning."......
VG 4. februar 1982, anmeldt av Jarle Sørå.

"Sangdebutant med håpefull fremtid..."
Tirsdag våget Elisabeth Tandberg Cappello spranget og ga debutkonsert i Aulaen, og hun har mange fordeler på sin side for en håpefull fremtid. ...
Det var Robert Levin som satt ved flygelet denne gangen, en sjelden, med kjærkommen gjest som med sitt inspirerende vesen og sitt frapperende klavermesterskap ga konserten en trygg, lun og behagelig atmosfære."
Vårt Land 30. oktober 1975, anmeldt av Finn Arnestad.

"Vinnende debut"
"Sopranen Elisabeth Tandberg Capello ga en i alle henseender vinnende debutkonsert i Aulaen i går. Fra naturens hånd har hun en edel stemme, klar, fast, lettført, farverik og jevn. Og hun har allerede mer enn vanlig debutantviten om hvordan hun skal bruke den - og hva hun vil bruke den til.....I teknisk krevende genresanger av Bellini og Rossini smeltet hun alle vanskeligheter under smilende bel canto i det lette spill mellom melankoli og koketteri. I annen avdeling utdypet hun inntrykket av en sjelden, naturlig sangbegavelse."
Aftenposten, 29. oktober 1975, anmeldt av Dag Winding-Sørensen.

"Utsøkt italiensk"
"Med sin klangfulle og fint beherskede stemme, kunstneriske innsikt og engasjerte foredrag, ga sangerinnen liv og mening til denne farverike musikken på en ytterst vinnende måte.... Annen avdeling bør på sanger av Doizetti, Verdi, Respighi og Caselia, og deres rike stemningsinnhold, fra det lyriske og humørfylte til det spenningsfylte og dramatiske, ble gjengitt med aldri sviktende karakteriseringskunst."
Aftenposten, 1985, anmeldt av Thoralf Norheim.


spacer