Biografi


Elisabeth Tandberg har sin sangutdannelse fra det prestisjetunge
Santa Cecilia Akademiet i Roma, samt private studier hos Kari Frisell.
Hun debuterte som konsertsanger i Oslo 1975 med Robert Levin ved
flygelet og som opera-sanger i Spoleto, Italia 1979.

Elisabeth Tandberg har samarbeidet med dirigenter som Okku Kamu, Ottavio Zino og Nicholas Routley, og har sunget større roller i Hans og Grete, La Sonnambula og Norma. Hun har gitt solo-konserter i Norge, Italia, Hong Kong, Australia og USA og ga i 1993 en konsert i Beijing sammen med pianisten Wolfgang Plagge på Griegs 150 årsdag. Hun urframførte i 1995 verket Summa skrevet til henne av Wolfgang Plagge. Hun har vært engasjert under Festspillene i Bergen, turnert for Rikskonsertene og vært solist med Oslo Filharmoniske Orkester, samt med alle de profesjonelle militærorkestrene i Norge.

Hun har ellers samarbeidet med pianistene Håkon Austbø, Jorunn Marie Bratlie, Liv Glaser, Wolfgang Plagge og Einar Steen Nøkleberg, med fiolinisten Stig Nilsson, med klarinettisten Hans Christian Bræin og med Vertavokvartetten.
I de senere år (2004-2010) har hun gitt konsert under Peer Gynt-festivalen på Vinstra, turnert i USA i forbindelse med Ibsen-året, deltatt under Mozart-jubileet, og medvirket under Oslo Grieg-festival og Oslo operafestival. En ny USA-turné er planlagt i november 2010, samt lanseringskonserter i Roma og Napoli oktober 2010. I 2007 mottok hun Oslo Bys kulturstipend.
Tandberg har tre CD-utgivelser: - ”Sanger av Agathe Backer Grøndahl” med Jorunn Marie Bratlie 1998 - ”The last Rose of Summer”, europeiske folketoner, med Jorunn Marie Bratlie 1999 - ”Stevnemøte”, romanser til dikt av Vilhelm Krag, med Per Arne Frantzen 2009. Ny CD - Valborgsnatt; Romanser til dikt av Vilhelm Krag kommer i 2010.
Elisabeth Tandberg er ansatt ved Norges Musikkhøgskole ved Barratt Dues Musikkinstitutt og ved Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling Opera. Hun er medlem av Norsk Tonekunstnersamfund, Norsk Operasangerforbund, Norsk Stemmepedagogisk forum og Oslo Musikklærerforening.

 


spacer